De Balie

 

In het Grand Café van Fermate verzorgen we op woensdag de lunch en op vrijdag het diner voor bewoners van Fermate en iedereen die bij ons wil komen eten. In de professionele keuken heeft onze chef-kok de leiding over de keukenbrigade en is er altijd een begeleider van WerV aanwezig om jou te begeleiden bij je persoonlijke doelen en andere uitdagingen.

We hebben bij de Balie verschillende functies;

Hosts /Hostess
Een host of hostess is de gastheer/gastvrouw van het Grand Café. Je heet de gasten welkom en zorgt ervoor dat zij zich op hun gemak voelen. Je bent het visite kaartje van het Grand Café. Je zorgt ervoor dat alle tafels mooi zijn gedekt. En helpt met het uitserveren/opdienen van de lunch en/of het diner. Ook help je met het afruimen en schoonmaken van de tafels en help je mee in de afwaskeuken.

Barmedewerker
Het barpersoneel is verantwoordelijk voor het bereiden en verkopen van dranken aan de bar en in het restaurant. Je schenkt frisdranken en wijn in en bereidt verschillende soorten koffie. Je bent verantwoordelijk voor de voorraad achter de bar en vult deze zo nodig aan.

Kok/voorbereiding medewerker
Je helpt met het bereiden van de gerechten die op de menukaart staan. Je werkt in teamverband en je bent medeverantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Je helpt mee met het snijden en klaar maken van producten tot het uiteindelijke gerecht. Ook ben je er altijd verantwoordelijk voor dat je eigen werkplek opgeruimd en schoon is.

Chef-kok
De chef-kok geeft leiding aan het keukenpersoneel en is verantwoordelijk voor het aansturen van het keukenpersoneel in de keuken. Hij controleert of het eten voldoet aan kwaliteitseisen en of de hygiëne- en voedselveiligheidsvoorschriften worden nageleefd. De chef-kok stemt het menu af op het aantal personen en de seizoenen. Hij houdt hierbij ook rekening met de prijs afspraken die gemaakt zijn met de activiteiten begeleider.

De verschillende taken worden uitgevoerd in teams. Deze teams werken allemaal met een roulatie schema (muv de functie Chef-kok). Ook wanneer je geen ervaring hebt in de horeca ben je natuurlijk welkom. We verzorgen namelijk regelmatig verschillende workshops waardoor je op je eigen tempo kunt de fijne kneepjes van het vak kunt leren. Deze workshops worden gegeven door deelnemers of samenwerkingspartners.

Bijvoorbeeld; snijtechnieken, bediening of het mooi opmaken van een bord.
Met z’n allen zorgen we ervoor dat er een lekkere en gezonde maaltijd op de tafel van onze gasten komt.

Locatie:
Woonzorgcentrum Fermate, Händellaan 315 Woensdag van 09.30 tot 15.00 uur en vrijdag van 13.30 tot 20.00 uur.